Bell Telephonelaan 4
 2260 Westerlo - Geel
België
Tel.: +32 (0)14/58.10.03
Fax.: +32 (0)14/58.11.20

Info@Vivaldi-Hotel.com
www.Vivaldi-Hotel.com

gps 51.132723,4.941659RESERVEER EEN KAMER

DAGMENU'S VAN DE WEEK

AANVRAAG NIEUWSBRIEF

ONTBIJTBROCHURE

ONTBIJTCADEAUBONS

RESERVATIE ONTBIJT

OVERNACHTINGSCHEQUES

Gratis WiFi internet verbinding in het ganse hotel ! :
Wifi- instellingen

ROUTEBESCHRIJVINGEN
NAAR DE BEDRIJVEN

Zalig Fietsen en wandelen in de Groene Kempen

Kalender met belangrijke evenementen
uit de regio

Toerist info over
de Groene Kempen

Sport en spel

 

Fietsroutes en motorroutes in de Kempen


Als fietsvriendelijk Logies erkend door Toerisme Vlaanderen
is Hotel Vivaldi zeer centraal gelegen als uitvalsbasis voor al Uw fiets en motortochten in de prachtige groene Antwerpse Kempen

Hotel Vivaldi is sedert jaren één der meest fietsvriendelijke hotels in de Kempen !  
Waarom ??

  • gratis fietsstallingen voorzien zowel buiten als binnen en mogelijkheid om  veilig af te sluiten !

  • grote en volledig uitgeruste  technische werkplaats

  • mogelijkheid om terplaatse fiets (niet professioneel en bedoeld als depannage) te huren  of één te huren bij de fietsverhuurbedrijven van Geel of Westerlo of Mol (zie hieronder) of op telefoonnr 0473/86.60.37

24/24 uur hulp bij fietspech voorzien = uniek
Lekke band? Kromme spaak? De pechverhelpingsdienst van vzw Fietsenatelier Mol helpt je graag weer op weg. 
En dat 24 op 24uur! De ervaren technici herstellen ter plaatse kleine defecten. Bij serieuze problemen laten ze een vervangfiets achter. Gratis voor wie een fiets huurt bij het Fietsenatelier of het Zilvermeer. Wie met zijn eigen fiets rijdt, betaalt een kleine bijdrage.

Al even bijzonder is dat het fietsenatelier ook fietsen voor minder mobiele mensen verhuurt.
Voor alle info: tel. 014 32 14 45, gsm 0473 86 60 37 en www.fietsenatelier.be.

Een uniek fietsroute maken rond ons hotel Vivaldi ?Klik dan hier.

Fietstips in Westerlo:
Fietsknooppuntennetwerk provincie Antwerpen :

fietskaart 3 :
fietslus Ontdek de Vallei van de GroteNete: 66 km
De Meroderoute: 55 km

Themaroutes:
Laak- en Neteroute: 53 km
Pater van Cléroute: 49 km
Van Gansenroute: 47 km

Fietsverhuur :
Monsta Fietsen, Loofven 17,
2260 Oevel, tel. 014 21 96 33

de Vlaspit, Rozenstraat 12b,
3270 Scherpenheuvel, tel. 013 78 46 34


Fietstips in Geel:

Fietsknooppuntennetwerk provincie Antwerpen : 
fietskaart 3 :
fietslus Prinsenroute: 43 km

Themaroutes
Sint-Dimpnaroute: 50 km

Fietsverhuur
Sportcentrum Berkven, Ericastraat 15, Geel  tel. 014 58 07 36


Wandeltips : Wandelnetwerk de Merode in onze gemeente Westerlo

Domein de Merode vormt een van de grootste groengebieden van Vlaanderen. Een fantastische brok natuur van 1.500 ha tussen Nete en Demer, Kempen en Hageland. Een gedroomde locatie voor een wandelnetwerk. Fase 1 (50 km) is alvast klaar. Het situeert zich op het grondgebied van de gemeenten Westerlo, Herselt en Laakdal. 

Aan de hand van de knooppunten stippel je zelf een wandeling op maat uit. De rood-witte borden met nummers wijzen de weg. Via het netwerk verken je vier fraaie bosgebieden. In de Beeltjens en Kwarekken vallen vooral de majestueuze dreven op. Steenmarters en levendbarende hagedissen zijn enkele opvallende bewoners van Hertberg. Varenbroek is het voormalige jachtgebied van de prinsen de Merode. En Alfons Jozef de Ridder, beter bekend als Willem Elsschot, maakte graag lange wandelingen in Helschot.
Nog een aanrader: een trip van het centrum van Westerlo naar de abdij van Tongerlo. Een smaakmaker: start bij jeugdherberg Boswachtershuis in Westerlo: 5 – 4 – 3 – 7 – 8 – 129 – 21 – 20 – 16 – 130 – 18 – 19 – 13 – 14 – 11 – 16 – 20 – 6 – 5 (8,5 km)

De gedetailleerde overzichtskaart is te koop (3 euro) bij de toeristische infokantoren van Westerlo, Herselt en Laakdal en online via www.antwerpsekempen.be.

Overige wandelmogelijkheden in Westerlo :
Heel veel natuurschoon is er te bewonderen in deze "Parel der Kempen" :

Rust, groen en natuur zijn hier alomtegenwoordig. Niet minder dan 127 ha bos en enkele prachtige natuurgebieden staan garant  voor wandel- en fietsplezier dat je nauwelijks op kunt in één enkele vakantie. Drie gebieden verdienen bijzondere aandacht.

De Beeltjens’ is een prachtig historisch parkbos met een rijke variatie aan naald- en loofbomen. Dit voormalige jachtgebied van Jean Philips Eugène de Merode, vormt een stervormig netwerk van statige dreven. Aan de rand ligt een landduin, de Asberg, Dat de heuvel ooit een begraafplaats was, ontdekte men in 1860 toen men urnen met as van verbrande lijken vond.
‘De Kwarekken’ is een populaire wandelplek aan de boorden van de Grote Nete. Dit laaggelegen, drassige gebied kent een mooie collectie moerasplanten.
De Kwarekken sluit naadloos aan op de Beeltjens. Tesamen vormen zij een uniek stukje natuur in het centrum van Westerlo. Natuurgebied ‘Het Riet’ bezit een bijzondere status. Het ligt langs de GroteNete tussen het kasteel van prins de Merode en de St.-Lambertuskerk. Omdat het vroeger uitsluitend bereikbaar was via ophaalbruggen vormde het een ideale schuilplaats voor vee en inwoners van Westerlo in tijden van gevaar. Vandaag is het een baken van rust vlakbij het dorpscentrum. Parkeergelegenheid voor deze 3 gebieden aan Jeugdherberg Boswachtershuis, Papedreef 1. Fietsers vinden hier een overzichtsbord van het fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen. Wandelaars volgen de knooppuntenbordjes van het
wandelnetwerk de Merode. Beide kaarten zijn verkrijgbaar bij Toerisme Westerlo.

Aansluitend op Uw wandelingen door de Bossen van Westerlo mag U zeker een bezoek aan de Abdij van Tongerlo niet missen met zijn ongerepte natuur rondom :

Op verzoek van een plaatselijk grootgrondbezitter kwamen omstreeks 1130 enkele norbertijnen zich op zijn landgoed in Tongerlo vestigen. Zo ontstond de abdij van Tongerlo. De jonge kloostergemeenschap legde zich, naast koorgebed en bezinning, toe op het ontginnen en in cultuur brengen van landbouwgrond. Tijdens de grootste bloeiperiode lagen de abdijgoederen verspreid over het hele hertogdom Brabant, dat Brussel en de huidige provincies Noord-Brabant (NL), Antwerpen, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant omvatte. Met de inkomstenkon de abdij op grote schaal aan liefdadigheid doen. 
Wie de abdij bezoekt kan
niet anders dan onder de indruk komen van het enorme kloostercomplex. Een eeuwenoude lindedreef leidt via het poortgebouw naar het abdijplein. Rond het plein ontdek je talrijke historische gebouwen zoals het bisschopshuis, de prelatuur en de onlangs gerestaureerde abdijkerk. Centraal staat de Boerenkrijgschuur. Hier lopen een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de abdij en een film over het kloosterleven. 

Het da Vincimuseum herbergt een van de schatten van de abdij. Hier wordt een replica van het befaamde ‘Laatste Avondmaal’ tentoongesteld. Leonardo da Vinci schilderde het in 1495 op de reftermuur van het dominikanenklooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. De replica, gebruikt als voorbeeld tijdens de restauratie van het origineel in Milaan, is waarschijnlijk van de hand van een leerling van de meester. Het doek werd in 1545 door de toenmalige abt aangekocht. Tijdens de zomermaanden vinden in het museum geregeld tijdelijke tentoonstellingen plaats.
Abdijstraat 40, Tongerlo, tel. 014 53 99 00, www.tongerlo.org

Open (abdij): dagelijks vrij toegankelijk Open (museum): mei t/m september: dagelijks 14-17 u., maart, april en oktober: zo 14-17 u.
Wandeltips in Geel :
Wandelen in de mooiste landschappen van de Kempen


De stad Geel ligt tussen de Kleine en de Grote Nete. Je vindt er een mooie verscheidenheid aan landschappen, van laaggelegen moerasgronden tot hooggelegen bossen. De stad telt enkele onvermoed mooie stukjes natuur zoals het Malesbroek, de Belse Bossen en de Zegge. 

Het Malesbroek is een 100 ha groot waterlandschap aan de oevers van de Grote Nete. Het is een waar vogelfestijn en kent een rijke variatie aan biotopen. Je bereikt het via de Netebrug in Winkelom. Van hieruit volg je het bewegwijzerde wandelpad door het reservaat. 

Fervente wandelaars trekken naar de Belse bossen. Bel is een vrij afgelegen, eeuwenoude parochie. Het charmante gehucht wordt omringd door een prachtig landschap met oude paraboolduinen en bossen. Ze vormen een trekpleister voor recreanten en jeugdgroepen. Je hebt er keuze uit 4 bewegwijzerde wandelpaden.

Natuurreservaat de Zegge ligt in de vallei van de Kleine Nete en is het overgebleven gedeelte laagveengebied van wat vroeger het ‘Geels Gebroekt’ was. Het natuurreservaat kent een zeer uitzonderlijke fauna en flora maar is helaas niet vrij toegankelijk. Voor groepsbezoeken kan je terecht bij conservator Marcel Verbruggen, tel. 03 383 15 57.


Meerhout – Wandeldorp

Tien themawandelingen doorkruisen deze groene gemeente. Wandelpeters zorgen er voortdurend voor dat de wandelaar niet verloren loopt. Je hebt de keuze uit volgende wandelingen: Rolwagenpad (3 km), Boerenkrijgpad (4,5 km), Dwaallichtenpad (7,5 km), Drevenpad (9 km), Weverspad (9 km), Drossaardpad (10 km), Ezelspad (10 km), Molenpad (11 km), Sint-Jorispad (12 km), Kanaalpad (13 km).

Kasterlee - op slechts 10 km van ons hotel vandaan !

In Kasterlee klopt het toeristische hart van de Kempen. Bos en gastronomie vormen er al jaren een niet te kloppen team. De uitgebreide recreatiemogelijkheden staan garant voor een actieve vakantie. Je schrijft Kasterlee ook met een grote K van kindvriendelijk. Talrijke attracties wachten er op ontdekking. 

Eindeloos wandelplezier

Het mooiste dorp van de provincie Antwerpen is wijd bekend om zijn wandelbossen.Kasterlee ligt midden op de Kempense Heuvelrug, een prachtige duinengordel met den, zand en heide die zich uitstrekt van Retie tot Herentals. Het vormt een van defraaiste Kempense landschappen waar volop gewandeld en geravot wordt. Geen wonder dat hier in 2005 het eerste 
Kempense wandelnetwerk geopend werd. Het netwerk ‘Kempense Heuvelrug’ telt meer dan 270 kilometer uitstekende wandelpaden. Aan de hand van de overzichtskaart stippel je zelf je wandelingen uit. Onderweg wijzen de rood-witte borden met nummers de weg. Een superhandig systeem voor zowel toevallige als doorwinterde wandelaars.

In het toeristisch infokantoor van Kasterlee  kan je de gedetailleerde kaart met bijbehorende wandelgids aankopen voor € 6,00. 

Nordic walking 

Leuk om te doen én prima voor de conditie: geen wonder dat nordic walking zo populair is.
De Kempense Heuvelrug is met zijn onverharde wegen en heuvelachtig landschap bovendien de ideale omgeving voor een trip met twee stokken. Er werden vijf trajecten op maat uitgestippeld.
De infofolder is te koop in het infokantoor van Toeristische Dienst te Kasterlee (€ 2,00). 


Zomerse gps-wandelingen

Ben je klaar voor een avontuurlijke wandeling waarbij satellieten je de weg wijzen? In juli en augustus biedt Toerisme Kasterlee 3 gps-wandelingen aan. De informatieveroute loodst je langs de blikvangers van Kasterlee. Actie en fun: dat  belooft de de tweede gps-wandeling. Leuk is de kinderroute. Tijdens deze wandeling gaan speurneuzen tussen 6 en 12 jaar op zoek naar de kabouterschat. De code kraken blijkt echter niet zo eenvoudig…
Reservatie en informatie in het infokantoor.

Wie beweert daar dat kabouters niet bestaan? In Kasterlee wetenze wel beter. Kabouters hebben hier zelfs een eigen berg: de Kabouterberg. De kinderen krijgen er een rode puntmuts op en gaan samen met een vertelster op zoek naar het kabouterhuisje. De tocht zit echter vol hindernissen. Tijdens de wandeling moeten de kleuters kruipen, springen en in zand spelen. 
De Kabouterberg is een uniek project voor kinderen van 3 tot 7 jaar op de flanken van de Heuvelrug. Tijdens de zomervakantie zijn er dagelijks vertellingen,in de paasvakantie en de herfstvakantie op woensdag en in september en oktober elke zondag. De wandelingen starten om 14 uur en duren ongeveer2 uur. Ouders, familie en/of vrienden begeleiden de kinderen tijdens de wandeling. Elke tweede zondag van september vindt hier de Kabouterdag plaats: een fantastisch kinderfeest met allerhande animatie. Venheide, Kasterlee, tel. 014 84 85 19 en www.toerisme-kasterlee.be

Fietsvriendelijke route nr 1rondom Vivaldi 51 km

 

Hotel Vivaldi ligt op slechts
14,6 km van Graspop Dessel
slechts  10 minuutjes rijden !

www.Vivaldi-Hotel.com - Info@Vivaldi-Hotel.com 

ENGLISH VERSION